top of page

כמה מילים לפני,

כידוע יש לא מעט יבואני תאורת לד עם מודלים עסקיים וגודל שונה, משב רוח רענן בענף התאורה והזדמנות חדשה, ספקי התאורה המוכרים בישראל עוברים סוג של מפץ עסקי וכללי המשחק משתנים, הטכנולוגיה משתנה, אפילו הרגלי הצריכה שלנו משתנים, הכל הפך לנגיש, המוצרים, התקנים, נגישות מעבדות הבדיקה ויש לעשות סדר בכל בלבול שנוצר בשוק, לכן חייבים להתמקצע על מנת לא לעשות טעויות.

בפתרון התאורה המוגש לך יש לבחון מספר מרכיבים הפועלים בסינרגיה כשבאים לבדוק טכנית את הנתונים של גוף/מכלול התאורה כמו דרגת חוזק, דרגת אטימה, קירור, חשמלית, רעשים, אורך חיי המכלולים השונים המשפיעים על חיי המוצר גם שהם עובדים יחד, רמת הצ'יפ המוצע, עדשות, מענה פוטו-מטרי, ארכי גל, גוון התאורה, מקדם החזרת צבע, פונקציונליות וכו'.

כל אלו מלווים בתקנים נגישים שאותם ניתן לראות באתרי מעבדות התקינה המאשרות לחברות את הנתונים המסופקים ללקוח.

...נשמח לתת הסבר מקיף לכל אחד מהתקנים וכיצד לבדוק אותם במוצרים המוצעים לך.

קיים פתרון תאורה לכל סוגי גופי התאורה הקיימים ואף שדרוג משמעותי שלהם
מה הבשורה בתאורת לד בעצם ? 

פתרון תאורת LED מאפשר לנו מקסימום גמישות בשל שינוי כללי המשחק בפתרון התאורה המלאכותית, מעתה, מקור האור היינו רכיב אלקטרוני זעיר, עם כללי אפיון חדשים וכך יש להתייחס אלו.

ה-LED מהיותו ( דיודה ) דורש הדלקה במתח נמוך יותר! למשל נורת לד ממוצעת 10W תאיר כמו נורת ליבון של 60W או פלורוסנט 40W, אורך חיי נורת הלד גם ארוך יותר, למשל אם נורת ליבון תחזיק 1000 שעות, או נורת נאון 20,000 שעות, אזי נורת לד המהונדסת נכון תחזיק מעל ל-50,000 שעות !

היתרונות הבסיסיים של ה-LED באים לידי ביטוי ביעילות אנרגיה אורית - נוריות לד בנמצא כיום מסוגלים לפלט מעל lm/w 260 אורך חיים ארוך 50,000, 100,000 שעות או יותר אם ה-LED מהונדס כראוי.

תאורת ה-LED נקראת גם Solid State light ) SSL ) והיא עשויה מחומר מוצק ללא זכוכית שבירה וללא צורך בזמן חימום, הדלקת האור היא מידית,בננו שניות ולא מושפעת בטמפרטורות קרות, עם לד אפשר לכוון את עוצמת האור הרצוי, שמירה על גוון התאורה, מה שהופך את ה-LED לתאורה מושלמת ליישום תאורת ה-LED ואינה מכילה כספית או חומרים מסוכנים אחרים, כלומר ידידותי לסביבה, נורת ה-LED נבחרת ליישומים רבים בשל גמישות ההפעלה שלה, פלורוסנט למשל יישרף מהר יותר ככל שנדליק ונכבה אותו, נורות ה-HID לסוגיהן ו/או פלורוסנטיים למשל זקוקים לזמן חימום המגביל אותן בשימוש בכיבוי והדלקה מהירים, ניתן לעמעם את נורות ה-LED בקלות והן לא יהבהבו או ישרפו. 

ביצועי נורות ה-LED תלויות בפיזור החום שלהן ככל שעולים בעצמה, הנדסה של גוף התאורה והן הנורה חשוב מאוד כאשר באים לבחור בסוג הנורה, כיוון שיש לכך השפעה ישירה על אורך חיי הנורה, לשם השוואה בנורת ליבון למשל 90% מהאנרגיה יוצרים חום וקרינה ואילו 8% בלבד להארה, בנורת לד סביב 20% להארה ו 75% לחום, למרות שהמצב טוב יותר, רצוי לתת את הדעת בעיצוב הנורה על מנת לא להוות בעיה ל-LED עצמו ואף למקסם אפילו 5% נוספים ליעילות אורית.

בהסבר מקצועי יותר נאמר כך, בנורת ה-LED אשר הוא סוג של מוליך למחצה למעשה, החום בנקודת הצומת (Tj) כשהחום הרצוי הוא 25 מעלות צלזיוס אולם בפועל בשל הגדלת הספקים לעוצמות אור גבוהות בתאורת ה-LED הוא מגיע גם ל 60 מעלות גם כאשר מהנדסים אותה כראוי, לכן יש לקחת בחשבון הפסדים של כ 10% גם כשהיצרן נותן לנו עצמה מרבית, ב-100 מעלות ומעלה תגרום להפסדים של 25% בתפוקת האור וצמצום אורך החיים של ה-LED בצורה דרמתית, לכן יש לשים לב! גם אם היבואן/יצרן (יש כאלה) מצהירים על 100,000 שעות אפילו ...לנורות ללא הנדסת קירור נכונה, ונורות הללו זולות בדר"כ, נתון זה פשוט לא יכול להיות נכון ! ויש להיזהר מכך.

הגורמים המשפיעים על טמפרטורת הצומת ברכיב ה-LED הם הסביבה החיצונית, זרם גבוהה ואמצעי להגדיל את השביל התרמי לפיזור החום המצטבר.

חשוב לעבור בדיקות של הנדסה תרמית, עיצוב איכויות הקירור ולקיחה בחשבון את מכלול הפרמטרים שאותם ניתן גם לראות במודל וירטואלי שמראה לנו מה קורה בעצם.

  • חיסכון משמעותי בצריכת החשמל ביחס לגוף תאורה קיים = התייעלות אנרגטית.
  • גודל פיזי קטן = גמישות מרבית בעיצוב התאורה.
  • אורך חיים גדול משמעותית מפתרונות תאורה אחרים = תחזוקה אפסית.
  • רכיב אלקטרוני = גמישות תפעולית לפתרונות תאורה חכמים.
bottom of page